Over TIFO

Tifo is een groothandel in fan-artikelen, met al ruim twintig jaar ervaring in het vak.

Het bedrijf is oorspronkelijk opgezet in 1994 in Spijkenisse (Zuid-Holland). Met heel veel plezier proberen we elke dag weer artikelen te brengen die voor u belangrijk zijn. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe producten en andere toepassingen van producten (niet alleen sport, maar ook zakelijk, feestelijk, relatiegeschenken etc.). Daarnaast zijn we altijd op zoek naar manieren om onze producten nog mooier te maken en bestellingen nog sneller te kunnen leveren. We zijn klantgericht en denken graag met u mee over materialen en/of ontwerpen. We zijn dan ook altijd bereikbaar via ons contactformulier of via de telefoon.

MERCHANDISE

Alle sport merchandise artikelen die wij leveren, kunt u volledig ontwerpen naar uw eigen smaak en stijl. In onze productenlijst kunt u alle fan-artikelen vinden die u zich maar kunt wensen. Wij leveren full colour bedrukte kleding, geborduurde petten, gebreide mutsen, full colour en gebreide fansjaals. Naast deze kleding bieden wij ook verschillende accessoires: keycords, lanyards, pins en speldjes. Voor mensen die graag hun auto willen opleuken bieden we mooie kleine autotenues of full colour autosjaaltjes. En uiteraard ontbreken kleine vaantjes en vlaggetjes niet, maar ook grote vlaggen en spandoeken hebben wij in onze collectie. U vindt bij ons alle fan-artikelen bij elkaar en dat maakt ons uniek. Tifo: uw sportmerchandiser!

TIFO – IEDEREEN IS FAN!

Tifo is een fenomeen dat waarschijnlijk in Italië is ontstaan. Het betekent het aftroeven van je tegenstander door de trots te laten blijken op eigen club, stad of streek.

In de voetbalwereld proberen fanatieke supporters door middel van zang, vlaggen, spandoeken, vuurwerk, banners en grootse acties de sfeer te verhogen. Over de hele wereld zijn er bij zeer veel clubs groepen supporters actief om de grootste en mooiste acties te laten zien en elkaar te overtreffen.

Eind jaren 80 werden er in Nederland, weliswaar op kleine schaal, de eerste acties georganiseerd bij PSV, dat toen net een nieuw stadion had. De harde kern van de club (L-Side) werd deels verplaatst naar de Oost-tribune, deels naar de West-tribune, waardoor de supportersgroepen elkaar op sportief gebied telkens probeerden te overtreffen. Daarna kwam Tifo Rotterdam van Feyenoord, later volgde Ultras Vak-P van FC Twente en vak410 . Hierna volgden de supporters van onder andere sc Heerenveen en FC Groningen, waarna ook vele andere clubs het voorbeeld gingen volgen. Tevens werden de acties ook steeds groter en in het seizoen 2003-2004 werd tifo in Nederland populair(der).

Bekende tifo-acties in Nederland worden vaak gehouden tussen de wedstrijden van Feyenoord en Ajax.

De eerste grootschalige tifo’s in België werden in het begin van de jaren 2000 georganiseerd door de supportersvereniging Blue Army van Club Brugge. Nu worden tijdens de topwedstrijden in de Jupiler Pro League of Europa steevast tifo’s gebruikt, voornamelijk bij Club Brugge, Racing Genk en Standard Luik.