Over TIFO

Tifo is een groothandel in fan-artikelen, met al ruim twintig jaar ervaring in het vak.

T!FO.nl is al meer dan twee decennia actief in de merchandise-branche. We durven best wel te zeggen dat T!FO de originele pionier is op dit vlak. Alle andere partijen kwamen na ons. We schrijven het jaar 1998 als we in Spijkenisse (Zuid-Holland) een klein winkeltje openen waar we aan city-marketing deden nog voor city-marketing een ding was. Na vele jaren succesvol te zijn geweest in Spijkenisse, Rotterdam en omstreken zijn we verhuist naar Noord-Brabant. Daar zijn we gaan specialiseren in het maken van emblemen & badges.

Na wat strubbelingen en problemen is in 2018 T!FO van handen gewisseld en overgegaan naar een enthousiast team van creatievelingen die ook al in de branche actief waren. De ervaring is gebleven, de kwaliteit is enorm omhoog gegaan. Met enige trots zeggen wij dan ook: T!FO staat voor kwaliteit. You canā€™t rush art. Kwaliteit gaat bij ons dan ook boven snelheid. Wij maken u geen beloften die wij niet waar kunnen maken. Mede daardoor zijn wij trots partner van Ons Oranje en het Nederlands Elftal geworden. We produceren uw unieke items doorgaans binnen een maand en halen daarbij een kwaliteitsniveau die voor anderen ongeĆ«venaard blijft. Hieronder een greep uit ons portfolio.

T!FO.nl Supporter van Supporters sinds 1998

MERCHANDISE

Alle sport merchandise artikelen die wij leveren, kunt u volledig ontwerpen naar uw eigen smaak en stijl. In onze productenlijst kunt u alle fan-artikelen vinden die u zich maar kunt wensen. Wij leveren full colour bedrukte kleding, geborduurde petten, gebreide mutsen, full colour en gebreide fansjaals. Naast deze kleding bieden wij ook verschillende accessoires: keycords, lanyards, pins en speldjes. Voor mensen die graag hun auto willen opleuken bieden we mooie kleine autotenues of full colour autosjaaltjes. En uiteraard ontbreken kleine vaantjes en vlaggetjes niet, maar ook grote vlaggen en spandoeken hebben wij in onze collectie. U vindt bij ons alle fan-artikelen bij elkaar en dat maakt ons uniek. Tifo: uw sportmerchandiser!

TIFO – IEDEREEN IS FAN!

Tifo is een fenomeen dat waarschijnlijk in Italiƫ is ontstaan. Het betekent het aftroeven van je tegenstander door de trots te laten blijken op eigen club, stad of streek.

In de voetbalwereld proberen fanatieke supporters door middel van zang, vlaggen, spandoeken, vuurwerk, banners en grootse acties de sfeer te verhogen. Over de hele wereld zijn er bij zeer veel clubs groepen supporters actief om de grootste en mooiste acties te laten zien en elkaar te overtreffen.

Eind jaren 80 werden er in Nederland, weliswaar op kleine schaal, de eerste acties georganiseerd bij PSV, dat toen net een nieuw stadion had. De harde kern van de club (L-Side) werd deels verplaatst naar de Oost-tribune, deels naar de West-tribune, waardoor de supportersgroepen elkaar op sportief gebied telkens probeerden te overtreffen. Daarna kwam Tifo Rotterdam van Feyenoord, later volgde Ultras Vak-P van FC Twente en vak410 . Hierna volgden de supporters van onder andere sc Heerenveen en FC Groningen, waarna ook vele andere clubs het voorbeeld gingen volgen. Tevens werden de acties ook steeds groter en in het seizoen 2003-2004 werd tifo in Nederland populair(der).

Bekende tifo-acties in Nederland worden vaak gehouden tussen de wedstrijden van Feyenoord en Ajax.

De eerste grootschalige tifo’s in BelgiĆ« werden in het begin van de jaren 2000 georganiseerd door de supportersvereniging Blue Army van Club Brugge. Nu worden tijdens de topwedstrijden in de Jupiler Pro League of Europa steevast tifo’s gebruikt, voornamelijk bij Club Brugge, Racing Genk en Standard Luik.

ShareTw.Fb.Pin.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!